Καλέντουλα (4/6)

Η καλέντουλα είναι γνωστή από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές τις ιδιότητες. Εκτός αυτού χρησιμοποιείται ευρέως και ως συστατικό σε φαγητά, καλλυντικά αλλά και σε υφάσματα. Το όμορφο Ευρωπαϊκό αγριολούλουδο είναι πολύ κοντινός συγγενής με τη μαργαρίτα και ξεχωρίζει χάρη στο έντονο πορτοκαλί του χρώμα.

Ανήκει στην κατηγορία των μονοετών φυτών αλλά χαρακτηρίζεται για την πολύ μεγάλη περίοδο ανθοφορίας του, η οποία κρατά από το Φεβρουάριο και μπορεί να φτάσει έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Άφησε την ψήφο σου

0 πόντοι
Θετική Ψήφος Αρνητική Ψήφος

Total votes: 0

Θετικοί ψήφοι: 0

Ποσοστό θετικών ψήφων: 0.000000%

Αρνητικοί ψήφοι: 0

Ποσοστό αρνητικών ψήφων: 0.000000%

Γράψε ότι σου κατέβει

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.