Γιατί μυρίζει ψαρίλα ο πίνακας & τι πρέπει να κάνεις;

Περπατάς αμέριμνα στο διάδρομο του σπιτιού και ξαφνικά αντιλαμβάνεσαι μία έντονη μυρωδιά -όχι και τόσο φρέσκου- χταποδιού. Αν δεν τηγανίζεις εσύ ή ο γείτονας τότε σύντομα θα ανακαλύψεις την πηγή του προβλήματος και θα αναρωτηθείς: “Γιατί μυρίζει ψαρίλα ο πίνακας;”

H μυρωδιά μπαγιάτικου ψαριού σε προειδοποιεί για μία από τις πιο συνηθισμένες ηλεκτρολογικές βλάβες. Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Κάλεσε άμεσα έναν εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο και το πρόβλημα θα επιλυθεί στο άψε-σβήσε! Αφού ζητήσεις επαγγελματική βοήθεια θα πρέπει να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα.

Βεβαιώσου για την πηγή του προβλήματος

Η μυρωδιά καμένου θυμίζει έντονα εκείνη της “ψαρίλας”. Είσαι βέβαιος/-η ότι η μυρωδιά προέρχεται από τον ηλεκτρολογικό πίνακα; Αν ναι θα πρέπει να κλείσεις άμεσα όλα τα φώτα και να αποσυνδέσεις τις οικιακές συσκευές από την πρίζα.

Γιατί μυρίζει ψαρίλα ο πίνακας;

Οι πιθανότερες αιτίες είναι δύο. Είτε έχε καεί κάποια ασφάλεια ή ένα καλώδιο έχει υπερθερμανθεί. Ο έμπειρος ηλεκτρολόγος θα εξετάσει τον πίνακα και εφόσον χρειάζεται θα αντικαταστήσει την καμμένη ασφάλεια. Μην προσπαθήσεις να πειραματιστείς με πατέντες που διάβασες στο διαδίκτυο ή συμβουλές φίλων. Η ασφάλεια σου είναι πολύτιμη για την οικογένεια και τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Αν το πρόβλημα δεν οφείλεται σε κάποια ασφάλεια αλλά σε καλώδιο που έχει υπερθερμανθεί, θα πρέπει να ελεγχθεί από τον ηλεκτρολόγο, ώστε να διερευνήσει την αιτία του. Σε αυτή την περίπτωση τα προβλήματα και οι λύσεις ποικίλουν. Μπορεί να φταίει η ίδια η κακή ποιότητα του καλωδίου ή η υποβαθμισμένη ή λάθος καλωδίωση.

Τι πρέπει να κάνεις;

Μην αφήσεις το πρόβλημα να διογκωθεί. Ακόμη και αν νομίζεις ότι η μυρωδιά έχει εξαφανιστεί για λίγη ώρα, μην ακυρώσεις το ραντεβού σου με τον ηλεκτρολόγο. Μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα επικίνδυνο τόσο για την σωματική σου ακεραιότητα και το σπίτι σου όσο και για την τσέπη σου.

Έχεις βρεθεί αντιμέτωπος/-η με κάποια ηλεκτρολογική βλάβη; Ζήτησε βοήθεια από έναν έμπειρο επαγγελματία της πλατφόρμας μας και εξυπηρετήσου άμεσα, οικονομικά και πάνω απ’ όλα, αξιόπιστα

Πηγή: blog.douleutaras.gr

Άφησε την ψήφο σου

54 πόντοι
Θετική Ψήφος Αρνητική Ψήφος

Total votes: 1

Θετικοί ψήφοι: 1

Ποσοστό θετικών ψήφων: 100.000000%

Αρνητικοί ψήφοι: 0

Ποσοστό αρνητικών ψήφων: 0.000000%

Αυτό το άρθρο δημιουργήθηκε εύκολα και γρήγορα. Δημιούργησε την ανάρτησή σου!

Γράψε ότι σου κατέβει

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.