Επικές γαμήλιες τούρτες προκαλούν θαυμασμό

To LeNovelle Cakes είναι ένα οικογενειακό ζαχαροπλαστείο στην Τζακάρτα της Ινδονησίας, το οποίο ειδικεύεται στη δημιουργία επικών γαμήλιων τουρτών. Από παραμυθένια κάστρα μέχρι παγόδες που φτάνουν και τα 7 μέτρα ύψος με λεπτομερείς πυργίσκους και μπαλκόνια, οι ζαχαροπλάστες εδώ μπορούν να μετατρέψουν και το πιο παράξενο αρχιτεκτονικό σχέδιο σε μια υπέροχη τούρτα.

Το ζαχαροπλαστείο ιδρύθηκε το 1993 ως μια επιχείρηση που έφτιαχνε χειροποίητα γλυκά και τούρτες γενεθλίων αλλά σιγά-σιγά μεγάλωσε και το 2004 άρχισε να δημιουργεί και τούρτες γάμου με την επωνυμία LeNovelle Cakes. 24 άτομα εργάζονται 12 ώρες την ημέρα για πάνω από έναν μήνα προκειμένου να ολοκληρώσουν μία από αυτές τις επικές τούρτες.

Μάλιστα είναι τόσο μεγάλες που το ζαχαροπλαστείο τις μεταφέρει με φορτηγά. “Σε αρκετές περιπτώσεις η τούρτα ολοκληρώνεται στον προορισμό της, αφού είναι τόσο μεγάλη που δεν χωράει σε κανένα αυτοκίνητο ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος της καταστροφής κατά τη μεταφορά”, αναφέρει η Tiffany Riyadi, μία εκ των δημιουργών.

Τα γλυκά αυτά, βέβαια, είναι εν μέρει βρώσιμα, αφού τα πιο λεπτομερή στοιχεία είναι απλώς επικαλυμμένα με ζάχαρη. Συνήθως καταναλώνονται οι βάση και τα ανώτερα επίπεδα, ενώ τα μπαλκόνια και οι άλλες λεπτομέρειες όχι. Όσο για το κόστος; Ξεκινά από τα 5.000 δολάρια ενώ το ακριβότερο που έγινε ποτέ κόστισε 500.000 δολάρια!

Άφησε την ψήφο σου

53 πόντοι
Θετική Ψήφος Αρνητική Ψήφος

Total votes: 0

Θετικοί ψήφοι: 0

Ποσοστό θετικών ψήφων: 0.000000%

Αρνητικοί ψήφοι: 0

Ποσοστό αρνητικών ψήφων: 0.000000%

Αυτό το άρθρο δημιουργήθηκε εύκολα και γρήγορα. Δημιούργησε την ανάρτησή σου!

Γράψε ότι σου κατέβει

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.