in

Καθαρισμός μπανιέρας: Μυστικά ανάλογα με το είδος της!

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα γρήγορο ζεστό ντους ή μία ώρα χαλάρωσης σε μία μπανιέρα γεμάτη με αφρό μετά από μία δύσκολη μέρα. Εκτός και αν ο καθαρισμός μπανιέρας είναι αυτό που σε αγχώνει και δεν σε αφήνει να το απολαύσεις.

Ο χώρος του σπιτιού που συγκεντρώνει τα περισσότερα μικρόβια και βρωμιές είναι το μπάνιο σου και γι΄αυτό απαιτεί συχνό καθάρισμα όπως σου έχουμε ήδη τονίσει (δες εδώ). Υπάρχουν αρκετοί φυσικοί τρόποι να καθαρίσεις την μπανιέρα σου όπως μας συμβούλευσαν οι έμπειροι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας. Δεν χρειάζεται λοιπόν να καταφύγεις σε σκληρά χημικά καθαριστικά και μη οικονομικές λύσεις. Το μόνο που πρέπει να γνωρίζεις είναι το είδος και το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένη η μπανιέρα σου για να μην καταστρέψεις την επιφάνεια και το χρώμα της. Ο καθαρισμός μπανιέρας συγκεντρώνει αρκετές πληροφορίες που είναι καλό να λάβεις υπόψη σου ώστε να αποφύγεις τα λάθη και τις ζημιές!

Καθαρισμός μπανιέρας: τι να προσέξεις σε κάθε περίπτωση!

Τα πιο συνηθισμένα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένες οι περισσότερες μπανιέρες είναι τρία. Η μπανιέρα σου θα είναι λοιπόν κατασκευασμένη είτε από πορσελάνη είτε από σμάλτο ή θα είναι ακρυλική. Το κλειδί λοιπόν, είναι να γνωρίζεις τα χαρακτηριστικά τους ώστε να τις προστατέψεις ανάλογα και να μην τις καταστρέψεις με τα καθαριστικά.

Μπανιέρα από πορσελάνη

Η μπανιέρα αυτή συναντάται σε παλιά σπίτια όμως έχει αρχίσει να επανέρχεται στις προτιμήσεις λόγω της vintage γοητείας της. Η επιφάνειά της είναι αρκετά σκληρή και ανθεκτική στις τριβές ενώ αντέχει ακόμη τα σκληρά καθαριστικά και το τρίψιμο με ελαφρόπετρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να ραγίσει ή να ξεθωριάσει και να σκουριάσει με λίγη απροσεξία. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμη και χλωρίνη για να καθαρίσεις τα διάφορα σημεία. Ωστόσο, η φυσική και οικολογική λύση έχει ως εργαλείο το λευκό ξύδι.

Σε ένα κουβά γεμάτο με ζεστό νερό πρόσθεσε λιγότερο από μία κούπα λευκό ξύδι και βούτηξε ένα σφουγγάρι, αφού έχεις φορέσει τα γάντια σου. Τρίψε όλη την επιφάνεια της μπανιέρας και φρόντισε να παρατηρήσεις τους λεκέδες που θα δώσεις βάση αργότερα. Αφού ξεβγάλεις με μπόλικο ζεστό νερό μετά το πρώτο πέρασμα, ώρα να επικεντρωθείς στα σημαντικά. Με ένα σφουγγάρι με ήπια τραχιά επιφάνεια ή μία οδοντόβουρτσα τρίψε τα δύσκολα σημεία για να αφαιρέσεις την βρωμιά και τα υπολείμματα από το σαπούνι. Μπορείς να επαναλάβεις την διαδικασία μία φορά την εβδομάδα και θα δεις ότι η πορσελάνινη μπανιέρα σου θα λάμψει!

Bathroom Ideas | Pinterest.com

Μπανιέρα από σμάλτο

Για να διακρίνεις την εμαγιέ μπανιέρα, δηλαδή από σμάλτο με την πορσελάνινη, βάλε έναν μαγνήτη στο εσωτερικό της. Αν κολλήσει, τότε η μπανιέρα σου είναι φτιαγμένη από σμάλτο. Το υλικό αυτό είναι πιο ευαίσθητο και μπορεί να καταστραφεί με τις λάθος επιλογές και κινήσεις. Το ξύδι, η χλωρίνη, τα σκληρά καθαριστικά και λειαντικά προϊόντα πρέπει να αποφεύγονται. Οι απαλές προσεγγίσεις είναι αυτές που θα συμβάλλουν στην διατήρηση του υλικού. Ο καθαρισμός μπανιέρας από σμάλτο μπορεί να γίνει σε στάδια ανάλογα με την δυσκολία των λεκέδων.

Για συχνή χρήση, λίγο υγρό απορρυπαντικό πιάτων και ζεστό νερό μπορούν να φανούν ιδανικά εργαλεία. Με ένα μαλακό πανάκι ή σφουγγαράκι τρίψε την μπανιέρα και ξέβγαλε καλά με νερό. Ένας πιο βαθύς καθαρισμός μπανιέρας μπορεί να γίνει αν σε ένα κουβά με ζεστό νερό προσθέσεις ¼ της κούπας αμμωνία και ¼ της κούπας μαγειρική σόδα. Η αμμωνία θα αφαιρέσει τα υπολείμματα σαπουνιού από την μπανιέρα σου και η σόδα δεν θα “τραυματίσει” την επιφάνεια. Η τελευταία λύση για επίμονους λεκέδες είναι να τους καλύψεις με χοντρό αλάτι και χυμό λεμονιού και να το αφήσεις να “κάτσει”. Τρίψε τοπικά με το μισό λεμόνι ή με ένα γκρέιπφρουτ για να δώσεις λάμψη. Ρίξε μπόλικο νερό και η μπανιέρα σου θα αστράψει με την μία!

Πηγή: blog.douleutaras.gr

Αυτό το άρθρο δημιουργήθηκε εύκολα και γρήγορα. Δημιούργησε την ανάρτησή σου!

Πως σου φάνηκε;

0 βαθμοί
Θετική Ψήφος Αρνητική Ψήφος

Total votes: 0

Θετικοί ψήφοι: 0

Ποσοστό θετικών ψήφων: 0.000000%

Αρνητικοί ψήφοι: 0

Ποσοστό αρνητικών ψήφων: 0.000000%

Γράψε ότι σου κατέβει